El Açması Ispanaklı Çarşaf Böreğim Tarifi İçin Malzemeler
Hamur harcı için:
- 9 su bardağı un
- 3, 5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 adet soğan
- 1 kg ıspanak
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
Hamuru inceltmek için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Çarşaf Böreğim Tarifi Yapılışı
- Hamur için yoğurma kabına unumuzu tuzumuzu koyalım. Az az su ekleyerek hamuru yoğuralm.
- Hamurun cıvıklığına göre un katılığına göre su eklemesi yapabilirsiniz.
- Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş geniş bir tezgaha ya da masaya alınır.
- Daha sonra 9 eşit bezeye bölünür. Her beze servis tabağı boyutunda açalım üzerine bol sıvı yağ sürelim ve bir tepsiye üst üste dizelim.
- Hazırladığımız hamurlarımızı bu şekilde de 15-20 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamurlardan bir tanesi alınarak masada yada bir temiz masa örtüsü üzerinde dikkatlice kenarlarından çekilerek açılır.
- Hamur oldukça kolay açılacaktır, hamuru yırtmadan dikkatli bir şekilde tutarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.
- Hamurun her yeri aynı incelikte olacak şekilde genişletildikten sonra üzerine iç harcından serpilerek uzunlamasına rulo yapılır. Hamurumuza şekil verip tepsiye yerleştirince üzerine yumurta sürülerek 180° altı üstü kızarana kadar pişsin. Servis yapmadan önce biraz dinlendirin. Servise hazır.
Sağlık afiyet sevgiyle kalın🌯
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder