8 Mart 2020 Pazar

El Açması Ispanaklı Çarşaf Böreğim Tarifi

El Açması Ispanaklı Çarşaf Böreğim Tarifi İçin Malzemeler

Hamur harcı için:
  • 9 su bardağı un
  • 3, 5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
  • 1 adet soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
Hamuru inceltmek için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ

El Açması Ispanaklı Çarşaf Böreğim Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için yoğurma kabına unumuzu tuzumuzu koyalım. Az az su ekleyerek hamuru yoğuralm.
  2. Hamurun cıvıklığına göre un katılığına göre su eklemesi yapabilirsiniz.
  3. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş geniş bir tezgaha ya da masaya alınır.
  4. Daha sonra 9 eşit bezeye bölünür. Her beze servis tabağı boyutunda açalım üzerine bol sıvı yağ sürelim ve bir tepsiye üst üste dizelim.
  5. Hazırladığımız hamurlarımızı bu şekilde de 15-20 dk dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurlardan bir tanesi alınarak masada yada bir temiz masa örtüsü üzerinde dikkatlice kenarlarından çekilerek açılır.
  7. Hamur oldukça kolay açılacaktır, hamuru yırtmadan dikkatli bir şekilde tutarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.
  8. Hamurun her yeri aynı incelikte olacak şekilde genişletildikten sonra üzerine iç harcından serpilerek uzunlamasına rulo yapılır. Hamurumuza şekil verip tepsiye yerleştirince üzerine yumurta sürülerek 180° altı üstü kızarana kadar pişsin. Servis yapmadan önce biraz dinlendirin. Servise hazır.
    Sağlık afiyet sevgiyle kalın🌯

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder