Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
İçi için;
- 4 adet elma
- 4 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Hamuru için;
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3. 5 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şeker
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
Merhaba nefis yemek tarifleri. Hemen tarife geçiyorum.
- Öncelikle elmalarımızı yıkayıp kabuğunu soyup rendeliyoruz. Tavaya alıp üzerine şekeri ve tarçını ekleyip pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra ocaktan indiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Cevizini ılıdıktan sonra ekleyip karıştırıyoruz.
- Şimdi hamura geçebiliriz. Oda sıcaklığındaki yağımızı yoğurma kabına alıyoruz.
- Üstüne pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu vanilya yoğurdu ekleyip karışana kadar yoğuruyoruz.
- Özleştiği zaman kontrollü bir şekilde ununu ekliyoruz. Elinize yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Ben küçük kalıplarımı kullandım. Sizde bu şekilde kalıp kullanacaksanız yağlamanıza gerek yok.
- Hamur yağılı bi hamur olacağı için kalıptan kolay çıkıyor. Kalıba hamuru bastırarak şeklini almasını sağlıyoruz.
- İç harcımızdan biraz içine koyuyoruz. Ayrı bir yerde bir miktar hamuru açıyoruz.
- Şerit şerit kesiyoruz. Kalıbımızın üzerine yanlamasına ve boylamasına koyuyoruz.
- Resimlere bakarsanız daha net anlaşılıyor. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Soğuyunca kalıptan çıkartıyoruz. İsterseniz pudra şekeri eleyip te servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder