19 Mart 2020 Perşembe

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

İçi için;
  • 4 adet elma
  • 4 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Hamuru için;
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3. 5 su bardağı un
Üzeri için;
  • Pudra şeker

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

Merhaba nefis yemek tarifleri. Hemen tarife geçiyorum.
  1. Öncelikle elmalarımızı yıkayıp kabuğunu soyup rendeliyoruz. Tavaya alıp üzerine şekeri ve tarçını ekleyip pişiriyoruz.
  2. Suyunu çektikten sonra ocaktan indiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Cevizini ılıdıktan sonra ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Şimdi hamura geçebiliriz. Oda sıcaklığındaki yağımızı yoğurma kabına alıyoruz.
  4. Üstüne pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu vanilya yoğurdu ekleyip karışana kadar yoğuruyoruz.
  5. Özleştiği zaman kontrollü bir şekilde ununu ekliyoruz. Elinize yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  6. Ben küçük kalıplarımı kullandım. Sizde bu şekilde kalıp kullanacaksanız yağlamanıza gerek yok.
  7. Hamur yağılı bi hamur olacağı için kalıptan kolay çıkıyor. Kalıba hamuru bastırarak şeklini almasını sağlıyoruz.
  8. İç harcımızdan biraz içine koyuyoruz. Ayrı bir yerde bir miktar hamuru açıyoruz.
  9. Şerit şerit kesiyoruz. Kalıbımızın üzerine yanlamasına ve boylamasına koyuyoruz.
  10. Resimlere bakarsanız daha net anlaşılıyor. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
  11. Soğuyunca kalıptan çıkartıyoruz. İsterseniz pudra şekeri eleyip te servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder