Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- Küçük kase kuşbaşı et
- Küçük kase nohut (ben haşlanmış kullandım)
- 1 tane orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı salça(domates-biber karışmış halde)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber
- Tuz
- Su
Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk önce pırasalar yıkanıp tekerlek şeklinde yuvarlak kesilerek sirkeli suda bekletilir.
- Havuçta kabuğu soyularak ikiye bölünerek yarım ay şeklinde doğranır.
- Tencereye etler eklenerek kavrulur. Kavrulan etlere salça eklenerek 1 dakika kavrulup baharatlar eklenir. Daha sonra havuç ve nohutta eklenerek 1 dakika kavrulur. Pırasalar da bir güzel yıkanıp süzülerek eklenip üzerine geçecek su ve birazda tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder