1 Mart 2020 Pazar

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • Küçük kase kuşbaşı et
  • Küçük kase nohut (ben haşlanmış kullandım)
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı salça(domates-biber karışmış halde)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber
  • Tuz
  • Su

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pırasalar yıkanıp tekerlek şeklinde yuvarlak kesilerek sirkeli suda bekletilir.
  2. Havuçta kabuğu soyularak ikiye bölünerek yarım ay şeklinde doğranır.
  3. Tencereye etler eklenerek kavrulur. Kavrulan etlere salça eklenerek 1 dakika kavrulup baharatlar eklenir. Daha sonra havuç ve nohutta eklenerek 1 dakika kavrulur. Pırasalar da bir güzel yıkanıp süzülerek eklenip üzerine geçecek su ve birazda tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Servise hazır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder