10 Mart 2020 Salı

Etli Soğan Yahnisi Tarifi

Etli Soğan Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Soğan Yahnisi Tarifi Yapılışı



  1. Yağları tencereye alalım.
  2. Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
  4. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
  5. Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz. Benim su miktarım yeterli geldi.
  6. Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim.
  7. Etlerle beraber 2-3 dakika kavuralım.
  8. Salçayı ekleyip 2-3 dakikada böyle kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  9. Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder