1 Mart 2020 Pazar

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
Dışı için;
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 2 su bardağı susam

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı

  1. Mayamızı ve şekerimizi yoğurma kabına alıyor, ılık su, süt ve tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra, 3, 5 su bardağı unumuzu ilave edelim.Kalan unumuzu kontrollü olarak duruma göre ilave edelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım, kabarmaya bırakalım.
  4. Hamur 2 katı olana kadar, yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  5. Kabaran hamurumuzdan, cevizden az büyük bezeler alıp, 2 adet çubuk halinde, elimizde yada mermerin üzerinde yuvarlayıp,
    birbirine saralım ve uçlarını birleştirelim.
  6. Önce pekmezli suya, sonra bolca susama batırıp tepsiye dizelim.
  7. Simit şekli verilen hamurlarımızı 30 dakika dinlendirelim.
  8. Önceden ısıtılmış, önce 170 sonra 200 derece, önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Dakika veremiyorum, zira her fırın farklı sürede pişiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder