Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)
- 1-2 adet domates
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Defne yaprağı (tercihe bağlı)
Fırında Levrek Tarifi Yapılışı
- Levrekleri temizletip yıkayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim.
- Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim.
- Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim.
- 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.
Not: Videolu tarifte balıkların daha hızlı pişmesi için sar pişir kullandım. Üzerilerini de sar pişir ile kapattım. 180 derecede ilk 20 dk bu şekilde kapalı pişirdikten sonra üzerlerini açıp 10 dk kadar da kızarmalarını sağladım. İki türlü de aynı lezzeti elde edebilirsiniz. Tek farkı kapalı pişince daha kısa sürede pişmesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder