Google corona virüs için internet sitesi açacak

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü Google’ın corona virüs ile ilgili bir websitesi hazırlığında olduğunu duyurdu. Google corona virüs test sitesi açılış tarihi ve hangi bölgelerde faaliyet göstereceği ile ilgili bilgileri açıkladı.

Google corona virüs testi için internet sitesi hazırlayacak

Trump, cuma günü basın toplantısında Google’ın corona virüs tespitinde kullanıcılara kolaylık sağlayacak bir websitesi hazırlığında olduğunu duyurdu. Ancak, bazı kaynaklar şirketin bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmayacağının bilgisini edinmişti.
Firmanın hazırlayacağı site açıklamanın aksine genel kullanıma yönelik olmayacak. Yetkililer bu konuda Pazar günü detaylı bir açıklama yapacaklarını belirttiler.
Google corona virüs test siitesi hazırlıyor
Cuma günü yapılan açıklamada konu hakkında hazırlanmış akış şemasının da olması dikkatlerden kaçmadı. Google çatı şirketi Alphabet’in yaşam ve bilim birimi olan Verily, bu konu hakkında Twitter’da detaylı bir açıklama yaptı.
Şirket, sitenin gelişim aşamasında olduğunu belirtti. Hazırlıkların bitmesiyle birlikte Körfez bölgesinde denemelerin yapılacağını açıklayan yetkililer, öncelikli olarak sağlık çalışanlarını hedeflediklerini ancak sitenin herkese açık olacağının altını çizdi.
Beyaz Saray’da düzenlenen toplantıda Başkan Yardımcısı Mike Pence, sitenin 16 Mart 2020‘de faaliyete geçeceğini açıkladı. Pence, “Oluşturulacak Google corona virüs test sitesi Körfez kesiminde test edildikten sonra genişleme planı dahilinde farklı bölgelere de hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Yorumlar