30 Mart 2020 Pazartesi

Herkesin Kolaylıkla Yapabileceği Mayasız Katmer Tarifi

Herkesin Kolaylıkla Yapabileceği Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Arasına sürmek için ;
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • Fırında pişenlerin üzerine sürmek için yumurtanın sarısı
İç Malzemesi:
  • 1, 5 su bardağı lor peyniri
  • Birkaç dal maydanoz

Herkesin Kolaylıkla Yapabileceği Mayasız Katmer Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına 4 su bardağı unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu alarak karıştırıyoruz.
  2. Ardından 1 su bardağı su ve yarım su bardağı sıvı yağı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Eğer hamurunuz çok sert olacak gibi gelirse az bir miktar su ilave edebilirsiniz.
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurmamız gerekiyor.
  5. Hamurun iyice yoğurulması önemli, hamurunuz toparlandıkça sonra birkaç dakika boyunca hamurunuzu yoğurun.
  6. Sonrasında yoğurduğumuz hamuru 3 parçaya bölüp bezeler oluşturuyoruz. Eğer vaktiniz varsa bezeleri 15 dakika kadar dinlendirip açma işlemine geçin.
  7. Bir tane bezeyi tezgaha alıp tezgahı hafifçe unlayıp hamurumuzu açıyoruz.
  8. Hamurumuzu açabildiğimiz kadar ince bir şekilde açıyoruz.
  9. Hamuru açtıktan sonra her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz.
  10. Sonrasında açtığımız hamurun üzerine çok fazla uçlara gelmeyecek şekilde iç malzememizi yerleştiriyoruz.
  11. Ardından yufkanın yarıçaplık bölümünü bıçakla kesiyoruz ve kestiğimiz yerden yufkayı dairesel bir şekilde yuvarlayarak doluyoruz.
  12. Sonrasında yufkanın uç kısmını toparlayıp aşağıya doğru bastırıyoruz ve üzerine bir örtü örterek dinlenmeye alıyoruz.
  13. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra katmerleri oklava ya da merdane yardımıyla çok hafif unlayarak büyük tabak genişliğinde açıyoruz.
  14. Ben ikisini fırında birini tavada pişirdim.
  15. Fırında pişirdiklerimin üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırına verdim.
  16. Tavada pişirdiğim için ise tavayı orta ateşe alıp tabanını fırça yardımıyla yağladım ve ara ara çevirerek tek tarafını pişirdim.
  17. Diğer tarafı için de pişmeyen tarafı yağladım ve ters çevirdim ve yine aynı şekilde çevirerek pişirdim.
  18. Katmeri bu şekliyle ben de ilk kez denedim. Fikrimi soracak olursanız biz tavada pişirdiğimiz halini daha çok sevdik, bunu da ifade etmek istedim😊 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder