Herkesin Kolaylıkla Yapabileceği Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Arasına sürmek için ;
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- Fırında pişenlerin üzerine sürmek için yumurtanın sarısı
İç Malzemesi:
- 1, 5 su bardağı lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
Herkesin Kolaylıkla Yapabileceği Mayasız Katmer Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına 4 su bardağı unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu alarak karıştırıyoruz.
- Ardından 1 su bardağı su ve yarım su bardağı sıvı yağı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
- Eğer hamurunuz çok sert olacak gibi gelirse az bir miktar su ilave edebilirsiniz.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurmamız gerekiyor.
- Hamurun iyice yoğurulması önemli, hamurunuz toparlandıkça sonra birkaç dakika boyunca hamurunuzu yoğurun.
- Sonrasında yoğurduğumuz hamuru 3 parçaya bölüp bezeler oluşturuyoruz. Eğer vaktiniz varsa bezeleri 15 dakika kadar dinlendirip açma işlemine geçin.
- Bir tane bezeyi tezgaha alıp tezgahı hafifçe unlayıp hamurumuzu açıyoruz.
- Hamurumuzu açabildiğimiz kadar ince bir şekilde açıyoruz.
- Hamuru açtıktan sonra her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz.
- Sonrasında açtığımız hamurun üzerine çok fazla uçlara gelmeyecek şekilde iç malzememizi yerleştiriyoruz.
- Ardından yufkanın yarıçaplık bölümünü bıçakla kesiyoruz ve kestiğimiz yerden yufkayı dairesel bir şekilde yuvarlayarak doluyoruz.
- Sonrasında yufkanın uç kısmını toparlayıp aşağıya doğru bastırıyoruz ve üzerine bir örtü örterek dinlenmeye alıyoruz.
- Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra katmerleri oklava ya da merdane yardımıyla çok hafif unlayarak büyük tabak genişliğinde açıyoruz.
- Ben ikisini fırında birini tavada pişirdim.
- Fırında pişirdiklerimin üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırına verdim.
- Tavada pişirdiğim için ise tavayı orta ateşe alıp tabanını fırça yardımıyla yağladım ve ara ara çevirerek tek tarafını pişirdim.
- Diğer tarafı için de pişmeyen tarafı yağladım ve ters çevirdim ve yine aynı şekilde çevirerek pişirdim.
- Katmeri bu şekliyle ben de ilk kez denedim. Fikrimi soracak olursanız biz tavada pişirdiğimiz halini daha çok sevdik, bunu da ifade etmek istedim😊 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder