2 Mart 2020 Pazartesi

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gr (Yarım paket) margarin
  •  4 yemek kaşığı kakao
  •  1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  •  3 su bardağı un
Şerbeti için ;
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. 1 adet yumurtayı mikser ile çırpalım.
  3. Sıvı yağı ve şekeri ilave edip 5 dk. tekrar çırpalım.
  4. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım.
  5. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  6. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim ve fırında pişirelim.
  7. Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatalım.Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn. sonra tekrar servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder