Ispanaklı Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya
- 500 g ıspanak
- Dilimli kaşar peyniri
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sosu için;
- 150 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3. 5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Ispanaklı Lazanya Tarifi Yapılışı
- Önce ıspanaklar güzelce yıkanır ve kesilir.
- Soğan kesilir ve yağda hafif kavrulur, salça koyulur, kavrulur.
- Ispanaklar koyulur ve 1 çay bardağı su eklenip pişmeye bırakılır.
- Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır.
- Tereyağı eritilir, un koyulup hafif kavrulur ,üzerine süt koyulur ve sürekli karıştırılır.
- Tuz eklenir ,karabiber eklenir karıştırılır .
- Çok katı olmaması gerekir suludan yana olmalı.
- Büyük tepsiye yada borcama önce beşamel sos sürülür .
- Üzerine lazanya koyulur ,üstüne tekrar beşamel sos ve pişmiş ıspanak koyulur.
- Tekrar lazanya koyulur beşamel sos ıspanak koyulur.
- En üstüne de kaşar peyniri serpilir.
- İsteyen 3 katlı isteyen 2 kat yapabilir. Sosu ve ıspanak harcı çok sıcak olmalı.
- 180 derece fırına verilir üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder