Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı
- Pirinci yıkayıp 2 su bardağı suda yumuşayana kadar pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Kıymayı 2 eşit parçaya bölün.
- Soğanı ince, ince doğrayıp tavada yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymanın yarısını soğana ilave edip kavurun.
- Ayrı bir yoğurma kabın içerisine kıymanın diğer yarısını, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış pirinç ve kavurduğunuz ve soğumuş olan soğanlı kıymayı ilave edin.Damak zevkinize göre baharatlarını ekleyip elinizle yoğurup köftelere oval şekil verin.
- Pişirmeden önce köfteleri önce una daha sonrada çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder