Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Alabildiği kadar un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- Susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında erimiş olan margarini 1 çay bardağı sıvı yağı kabımıza alalım.
- 1 yumurtanın akını bir kapa ayırıp sarısını içine ekleyelim.
- Şekerimizi, tuzumuzu, mahlebimizi koyalım en son yarım paket kabartma tozunu koyup üzerine sirkeyi koyalım ve karıştıralım.
- Alabildiği kadar unumuzu koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Şeklini verdikten sonra önce yumurta akına ardından da susama batırarak tepsimize koyalım.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder