21 Mart 2020 Cumartesi

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 yumurta akı
  • Susam

Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında erimiş olan margarini 1 çay bardağı sıvı yağı kabımıza alalım.
  2. 1 yumurtanın akını bir kapa ayırıp sarısını içine ekleyelim.
  3. Şekerimizi, tuzumuzu, mahlebimizi koyalım en son yarım paket kabartma tozunu koyup üzerine sirkeyi koyalım ve karıştıralım.
  4. Alabildiği kadar unumuzu koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  5. Şeklini verdikten sonra önce yumurta akına ardından da susama batırarak tepsimize koyalım.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder