Karalahana Çorbası Tarifi
Karalahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ karalahana
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 kutu haşlanmış mısır
- 1 adet acılı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 20 gr İçyağı veya kuyruk yağı
Karalahana Çorbası Tarifi Yapılışı
- Lahanaları iyice yıkadıktan sonra, önce saplarını doğrayıp, yapraklarını ise 1 cm kalınlığında doğrayalım. Sapların yarısını çorba için kullanabilir. Ben kullandım.
- Soğanları küp küp doğrayalım. Havuç olarak bu sefer beyaz havuç kullandım, değişik bir tat verdi. Kırmızı biberi taze olarak bulamıyorsanız, pul biber de kullanabiliriz.
- Kuyruk yağı veya iç yağı tencerede eritiyoruz, kıkırdak kalan parçaları içinden çıkarıyoruz.
- Doğranmış soğanları ve biberleri, ve havuçları tencereye koyuyoruz ve soteliyoruz.
- 1 yemek kaşığı domates salçası koyup salçayı iyice açıyoruz. 1 yemek kaşığı mısır ununu da ekliyoruz.
- Tencereye, haşlanmış barbunyayı ve mısırı koyduktan sonra dilimlenmiş karalahanaları koyup tencere içine sıkıştırıyoruz.
- Lahanaların üzerine çıkacak kadar su koyup, önce yüksek ateşte 5 dakika pişiriyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber koyuyoruz.
- Arada tencereyi karıştırmakta fayda var. Sonra kısık ateşe alıp 30-35 dakika pişiriyoruz.
Suyu az gelirse, sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder