27 Mart 2020 Cuma

Karalahana Çorbası Tarifi

Karalahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ karalahana
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 kutu haşlanmış mısır
  • 1 adet acılı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 20 gr İçyağı veya kuyruk yağı

Karalahana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Lahanaları iyice yıkadıktan sonra, önce saplarını doğrayıp, yapraklarını ise 1 cm kalınlığında doğrayalım. Sapların yarısını çorba için kullanabilir. Ben kullandım.
  2. Soğanları küp küp doğrayalım. Havuç olarak bu sefer beyaz havuç kullandım, değişik bir tat verdi. Kırmızı biberi taze olarak bulamıyorsanız, pul biber de kullanabiliriz.
  3. Kuyruk yağı veya iç yağı tencerede eritiyoruz, kıkırdak kalan parçaları içinden çıkarıyoruz.
  4. Doğranmış soğanları ve biberleri, ve havuçları tencereye koyuyoruz ve soteliyoruz.
  5. 1 yemek kaşığı domates salçası koyup salçayı iyice açıyoruz. 1 yemek kaşığı mısır ununu da ekliyoruz.
  6. Tencereye, haşlanmış barbunyayı ve mısırı koyduktan sonra dilimlenmiş karalahanaları koyup tencere içine sıkıştırıyoruz.
  7. Lahanaların üzerine çıkacak kadar su koyup, önce yüksek ateşte 5 dakika pişiriyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber koyuyoruz.
  8. Arada tencereyi karıştırmakta fayda var. Sonra kısık ateşe alıp 30-35 dakika pişiriyoruz.
    Suyu az gelirse, sıcak su ekleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder