Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Bir paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN
- 2 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk başta şerbeti yapıyoruz. Şerbet soğuk olması lazım kekin üstüne soğuk dökeceğiz.
- Bir tencereye şeker ve şerbeti döküp kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpıp diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış borcama dökün.
- 160 veya 170 derecede 30dk pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökün.
- KREMASI için krem şanti hariç tüm malzemeleri tencerenin içine döküp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamı olduktan sonra altını kapatıp krem şantiyi döküp 5dk blendırla çırpın.
- Soğumuş kekin üzerine muhallebiyi dökün.
- Üzerine bolca hindistan cevizi veya ceviz dökebilirsiniz (Ben her ikisini de döktüm)
- 3- 4 saat kıbrıs tatlımız buzdolabında beklesin.
Şimdiden afiyet olsun ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder