22 Mart 2020 Pazar

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN
  • 2 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta şerbeti yapıyoruz. Şerbet soğuk olması lazım kekin üstüne soğuk dökeceğiz.
  2. Bir tencereye şeker ve şerbeti döküp kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  4. Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpıp diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  5. Yağlanmış borcama dökün.
  6. 160 veya 170 derecede 30dk pişirin.
  7. Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökün.
  8. KREMASI için krem şanti hariç tüm malzemeleri tencerenin içine döküp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamı olduktan sonra altını kapatıp krem şantiyi döküp 5dk blendırla çırpın.
  9. Soğumuş kekin üzerine muhallebiyi dökün.
  10. Üzerine bolca hindistan cevizi veya ceviz dökebilirsiniz (Ben her ikisini de döktüm)
  11. 3- 4 saat kıbrıs tatlımız buzdolabında beklesin.
Şimdiden afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder