19 Mart 2020 Perşembe

Krep Bohça Tarifi

Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un
İç harcı için;
  • 500 gram mantar
  • 500 gram tavuk göğüs
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (yoksa kullanmayabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı kırmızı biber
  • Pul biber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Krep Bohça Tarifi Yapılışı

  1. Krep için:Bütün malzemeleri topak kalmayacak şekilde mikser ile çırpıyoruz. Akıcı kıvamda bir hamur elde edelim.
  2. Teflon yapışmaz krep tavasına harcımızdan 1 kepçeden biraz az olmak üzere alıp döküyoruz.
  3. Tavamızı sağ sol yapıp krebimizi yayıyoruz. Orta ateşte hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. İçi için:Mantar ve tavuğumuzu doğrayıp salçayı da ekleyip tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Zeytinyağı ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.
  6. Krebimizin ortasına harcımızı koyup yanlardan katlayarak sarıyoruz. (Dikdörtgen olacak şekilde)
  7. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizip üzerine kaşar peyniri rendemizi koyuyoruz.
  8. 170 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder