Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un
İç harcı için;
- 500 gram mantar
- 500 gram tavuk göğüs
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (yoksa kullanmayabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı kırmızı biber
- Pul biber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Krep Bohça Tarifi Yapılışı
- Krep için:Bütün malzemeleri topak kalmayacak şekilde mikser ile çırpıyoruz. Akıcı kıvamda bir hamur elde edelim.
- Teflon yapışmaz krep tavasına harcımızdan 1 kepçeden biraz az olmak üzere alıp döküyoruz.
- Tavamızı sağ sol yapıp krebimizi yayıyoruz. Orta ateşte hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- İçi için:Mantar ve tavuğumuzu doğrayıp salçayı da ekleyip tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Zeytinyağı ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Krebimizin ortasına harcımızı koyup yanlardan katlayarak sarıyoruz. (Dikdörtgen olacak şekilde)
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizip üzerine kaşar peyniri rendemizi koyuyoruz.
- 170 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder