Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?
Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 adet 4 parçaya bölünmüş soğan
- 5-6 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 150 gr kuşbaşı et
- 500 gr kurutulmuş bamya
- 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Bamyalar bir tencereye alınır üzerini geçecek şekilde su eklenir ve dörde bölünmüş soğanda içine atılıp kaynatılır.
- Bamyalar yumuşayana kadar kaynatılır.
- Bamyalar yumuşayınca süzülüp soğuk suya alınır ve şoklama yapılır.
- Soğuduktan sonra süzgeçte alınır iyice suyu süzülür.
- Et pişireceğimiz tencereye alınır suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında zeytinyağı eklenir. Birazda yağ ile sotelenir.
- Soğan ve biber eklenir ve biraz yumuşadıktan sonra salçada eklenip iyice kavrulur.
- Salçamız kavrulduktan sonra bamya eklenir ve üzerini geçecek kadar su eklenir ve tahta kaşıkla sık olmamak kaydıyla karıştırılır.
- Baharatı ve tuzu eklendikten sonra kaynamaya bırakılır. Yaklaşık yarım saatte yemeğimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder