12 Mart 2020 Perşembe

Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 adet 4 parçaya bölünmüş soğan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 500 gr kurutulmuş bamya
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Bamyalar bir tencereye alınır üzerini geçecek şekilde su eklenir ve dörde bölünmüş soğanda içine atılıp kaynatılır.
  2. Bamyalar yumuşayana kadar kaynatılır.
  3. Bamyalar yumuşayınca süzülüp soğuk suya alınır ve şoklama yapılır.
  4. Soğuduktan sonra süzgeçte alınır iyice suyu süzülür.
  5. Et pişireceğimiz tencereye alınır suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında zeytinyağı eklenir. Birazda yağ ile sotelenir.
  6. Soğan ve biber eklenir ve biraz yumuşadıktan sonra salçada eklenip iyice kavrulur.
  7. Salçamız kavrulduktan sonra bamya eklenir ve üzerini geçecek kadar su eklenir ve tahta kaşıkla sık olmamak kaydıyla karıştırılır.
  8. Baharatı ve tuzu eklendikten sonra kaynamaya bırakılır. Yaklaşık yarım saatte yemeğimiz hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder