Makaronya Tarifi

Makaronya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paketspaghetti makarna
  • 2 adetyumurta
  • 1 su bardağısüt
  • 1 su bardağısıvı yağ
  • 1 çay bardağıyoğurt
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 su bardağılor peyniri
  • 1 çay bardağıdövülmüş ceviz içi

Makaronya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kaynamış suya spagettileri ekleyin ve 10 dakika kadar haşlayın.
  2. Ayrı bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.
    2
  3. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tekrar karıştırın.
    4
  4. Haşlayıp, suyunu süzdüğünüz spagettiyi harcın bulunduğu kaseye aktarın ve sos tüm makarnaya yaypılana kadar karıştırın.
    5
  5. Tereyağıyla yağladığınız yapışmaz tavaya makarnanın yarısını aktarın. Üzerine lor peyniriserpiştirin.
    7
  6. Cevizin de tamamını serpiştirdikten sonra geriye kalan spagettiyi de tavaya aktarın ve üzerine bastırın.
    8
  7. Ara ara kontrol edip tavayı çevirerek, kısık ateşte her iki yüzünü de kızarana kadar, yaklaşık 15'er dakika pişirin.
    9
  8. Her iki yüzü de kızardıktan sonra bir servis tabağına aktarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Yorumlar