Makaronya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paketspaghetti makarna
- 2 adetyumurta
- 1 su bardağısüt
- 1 su bardağısıvı yağ
- 1 çay bardağıyoğurt
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 su bardağılor peyniri
- 1 çay bardağıdövülmüş ceviz içi
Makaronya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaynamış suya spagettileri ekleyin ve 10 dakika kadar haşlayın.
- Ayrı bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.
- Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tekrar karıştırın.
- Haşlayıp, suyunu süzdüğünüz spagettiyi harcın bulunduğu kaseye aktarın ve sos tüm makarnaya yaypılana kadar karıştırın.
- Tereyağıyla yağladığınız yapışmaz tavaya makarnanın yarısını aktarın. Üzerine lor peyniriserpiştirin.
- Cevizin de tamamını serpiştirdikten sonra geriye kalan spagettiyi de tavaya aktarın ve üzerine bastırın.
- Ara ara kontrol edip tavayı çevirerek, kısık ateşte her iki yüzünü de kızarana kadar, yaklaşık 15'er dakika pişirin.
- Her iki yüzü de kızardıktan sonra bir servis tabağına aktarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder