Kaynamış suya spagettileri ekleyin ve 10 dakika kadar haşlayın.
Ayrı bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.
Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tekrar karıştırın.
Haşlayıp, suyunu süzdüğünüz spagettiyi harcın bulunduğu kaseye aktarın ve sos tüm makarnaya yaypılana kadar karıştırın.
Tereyağıyla yağladığınız yapışmaz tavaya makarnanın yarısını aktarın. Üzerine lor peyniriserpiştirin.
Cevizin de tamamını serpiştirdikten sonra geriye kalan spagettiyi de tavaya aktarın ve üzerine bastırın.
Ara ara kontrol edip tavayı çevirerek, kısık ateşte her iki yüzünü de kızarana kadar, yaklaşık 15'er dakika pişirin.
Her iki yüzü de kızardıktan sonra bir servis tabağına aktarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder