1 Mart 2020 Pazar

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g tavuk pirzola
  • 400 g mantar
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)
  • 3-4 adet sarımsak
  • kekik, karabiber, pul biber
  • tuz
  • yarım su bardağı sıcak su

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı



  1. Kuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk kadar pişirilir.
  3. Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk daha pişirilir.
  4. Sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir.
  5. Yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek 3-4 dk pişirilir, ocaktan alınır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder