30 Mart 2020 Pazartesi

Mini Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi;
  • 3 elma orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )

Mini Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Soğuyunca istenirse ceviz de konulur.
  3. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
  4. Hamur 5 bezeye ayrılır.
  5. Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
  6. Önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak).
  7. Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır.
  8. Tepsiye dizilir.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
  10. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır.
  11. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder