Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Nefis Kilis Kebabı Tarifi

Nefis Kilis Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana döş kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 adet köy biberi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demete yakın maydanoz
  • Tuz
Tabanı için :
  • 1 büyük boy patlıcan
Üzeri için :
  • Domates
  • Yeşil biber

Nefis Kilis Kebabı Tarifi Yapılışı

Yapımı çok kolay ve lezzeti tavan yapan nefis bir kebap tarifi… 10 dakika bile olmadan kebap hazırlamaya, misafirlerinize ve sevdiklerinize lezzet şöleni yaşatmaya ne dersiniz. O zaman buyurun tarife…
  1. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu tarif yöresel bir tarif olup, orijinalinde koyun kıyması ve kuyruk yağı kullanılır. Hatta  kıyma değil , et ve sebzeler zırhla kıyma gibi küçücük parçalara ayrılarak hazırlanır. Ben dana döş kıymadan hazırladım ve kuyruk yağı kullanmadım. Arzu ederseniz sadece kuzu kıyması veya dana kuzu karışık döş kıymadan hazırlayabilirsiniz.
  2. Soğanı, kırmızı biberi, köy biberini, sarımsakları ve maydanozu rondodan geçirin.
  3. Bir kabın içine rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, kıymayı, baharatları ve salçayı koyup iyice yoğurun.
  4. Küçük boy yuvarlak borcamı yağlayıp, tabanına dilimlediğiniz patlıcanları yerleştirin.
  5. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
  6. Bıçakla 8 dilime ayırıp, üzerine domates dilimleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
  7. Fırından çıkartıp, üzerine biberleri yerleştirin ve tekrar fırında 10 dakika pişirip çıkartın. Fırında pişme süresi farklılık gösterebilir. Siz kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayıp kontrollü şekilde pişirin. Pişen kebabınızı servis edip afiyetle tüketin.


Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?