4 Mart 2020 Çarşamba

Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi

Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 ml su
  • 60 ml süt
  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 6 gr instant kuru maya
  • 25 gr toz şeker
  • 6 gr tuz
  • 480 gr un

Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve suyu bir kabın içine alıp ocakta 1-2 dk ılımasını bekleyelim. (ideal sıcaklık yoğurt mayalama ısısı olacak)
  2. Ilıyan su ve süt karışımını, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım, üzerini streç filmle kapatıp 5 dk mayanın köpürmesini bekleyelim.
  3. Maya hazır olunca, unun 120 gr’lık kısmını, tereyağını ve tuzu da ilave edip karışına kadar şöyle bir yoğuralım.
  4. Kalan unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  5. Kabın üzerini streç filmle kapatıp hamur 2 katı olana dek mayalanmasını bekleyelim.
  6. Hamur mayalandıktan sonra tekrar yoğurup gazını alalım.
  7. Hamuru baton kalıbınızın uzun kenarına uygun olacak şekilde dikdörtgen olarak açıp rulo şeklinde kıvıralım.
  8. Kalıbınızın içine ister yağlı kağıt koyun ister tereyağ ile yağlayın ve sonra rulo yaptığınız hamuru kalıba alın.
  9. Hamur kalıpta puf puf olana kadar tekrar mayalanmaya bırakın.
  10. Fırınınızı önceden alt üst konumda 190 derecede ısıtın.
  11. Mayalanan hamuru fırında orta rafın bir alt rafına koyun ve 30-35 dk üzeri kızarana dek pişirin.
  12. Tamamen soğumadan asla dilimlemeyin aksi takdirde içi hamurlaşabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder