Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi
Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 240 ml su
- 60 ml süt
- 60 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 6 gr instant kuru maya
- 25 gr toz şeker
- 6 gr tuz
- 480 gr un
Pamuk Gibi Tost Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Süt ve suyu bir kabın içine alıp ocakta 1-2 dk ılımasını bekleyelim. (ideal sıcaklık yoğurt mayalama ısısı olacak)
- Ilıyan su ve süt karışımını, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım, üzerini streç filmle kapatıp 5 dk mayanın köpürmesini bekleyelim.
- Maya hazır olunca, unun 120 gr’lık kısmını, tereyağını ve tuzu da ilave edip karışına kadar şöyle bir yoğuralım.
- Kalan unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Kabın üzerini streç filmle kapatıp hamur 2 katı olana dek mayalanmasını bekleyelim.
- Hamur mayalandıktan sonra tekrar yoğurup gazını alalım.
- Hamuru baton kalıbınızın uzun kenarına uygun olacak şekilde dikdörtgen olarak açıp rulo şeklinde kıvıralım.
- Kalıbınızın içine ister yağlı kağıt koyun ister tereyağ ile yağlayın ve sonra rulo yaptığınız hamuru kalıba alın.
- Hamur kalıpta puf puf olana kadar tekrar mayalanmaya bırakın.
- Fırınınızı önceden alt üst konumda 190 derecede ısıtın.
- Mayalanan hamuru fırında orta rafın bir alt rafına koyun ve 30-35 dk üzeri kızarana dek pişirin.
- Tamamen soğumadan asla dilimlemeyin aksi takdirde içi hamurlaşabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder