Pancar Cacığı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy pancar
- 3 su bardağı içme suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Cacık için:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 6 yemek kaşığı pancar suyu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pancar taneleri
- 3 yaprak nane (süslemek için)
Pancar Cacığı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pancarları haşlamakla başlıyoruz.
(Bu esnada eldiven takmanızı öneririm, eller baya renkleniyor. Kesme tahtasına da 2 kat alüminyum folyo sererek doğradım, renk almaması için. ) - Pancarların kabuklarını soyup ve küp küp doğruyoruz.
- Doğranan pancarları tencereye alıyoruz ve üzerine suyunu, zeytinyağını, tuzunu ekleyip önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da orta ateşte ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. (Arada muhakkak pancarları ezmeden karıştırıyoruz ve suyu çok azalırsa ekleme yapıyoruz. )
- Pişen pancarları oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz, soğumasını sağlıyoruz.
- Bir kasede süzme yoğurdu çırpıp tuzunu ekliyoruz.
- Haşlanan pancar suyundan ekleyerek yoğurdu inceltiyoruz. (Verdiğim ölçüye göre size kıvamı katı gelirse daha fazla pancar suyu ekleyebilirsiniz. )
- Küp pancarları da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz, servis tabağına alıp nane yaprakları ile süslüyoruz.(Pancarların tamamını kullanmadım, arta kalan pancarları saklama kabına alıp ertesi gün tekrar cacık yaptım ve hatta bir sonraki günde salatama ekleyip afiyetle yedim ☺️)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder