Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boypatlıcan
  • 1 yemek kaşığıtuz(tuzlu suda bekletmek için)
  • 3 su bardağısu(patlıcanları bekletmek için)

    Kızartmak için:

  • 1 su bardağısıvı yağ (ya da zeytinyağı)

    Sosu için:

  • 1,5 su bardağıyoğurt
  • 2 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1/2 çay kaşığıtuz

Patlıcan Yoğurtlama Tarifinin Püf Noktası

Patlıcanların yağ çekmemesi için sudan çıkardıktan sonra mutlaka kurulayarak kızgın yağa atmanızı öneririz. Tamamen kuru bir şekilde atarsanız yağ patlamaz ve lezzeti de çok hafif olur.

Patlıcan Yoğurtlama Tarifinin Pişirme Önerisi

Klasik kızartma yağı yerine zeytinyağı koyarsanız daha az yağ çeker.

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun.

  2. Ardından halka halka dilimleyin.

  3. Bir kapta 3 bardak su ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırın ve doğradığınız patlıcanları bu tuzlu suda, yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Böylece acı suları çıkmış olacak. Ardından süzün ve güzelce kurulayın.
  4. Bir kızartma tavasına aldığınız yağ kızdıktan sonra, patlıcanları güzelce kızartın.

  5. Fazla yağlarını çekmesi için, kağıt havlu üstüne alın.

  6. Sosu için yoğurda sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın.
  7. Kızarmış patlıcanları bir servis tabağına alın ve üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
  8. Bir tavada tereyağını kızdırın ve salçayı kokusu çıkana dek kavurun.

  9. Bu salçalı sosu da en üstlerine gezdirip, ılık ılık servis edin. Afiyetler olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?