4 Mart 2020 Çarşamba

Peynirli Gül Böreği Tarifi

Peynirli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka (hazır)
İç Harcı için:
  • Tulum peyniri
  • Maydanoz (istediğiniz kadar)
İç Sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet beypazarı sade maden suyu
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı içine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığından daha az karbonat
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağından daha az süt
  • Çörek otu

Peynirli Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 6 adet yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz ve her bir üçgen parça olarak kesiyoruz .
  2. Derin bir kaseye sosumuzu bütün malzemeleri ekleyerek hazırlıyoruz .
  3. Yumurta fırçası yardımıyla sosumuzu yufkaya sürüyoruz.
  4. Hazırladığımız iç harcımızdan isteğe bağlı olarak koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz içe doğru tekrar gül şeklinde sarıyoruz.
  5. Bütün 24 parça olan yufkalarımızı bu işlemleri uyguluyoruz .
  6. Önceden ısıtılmış 180/190 derece fırında yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsine dizerek üzerlerine ise yumurta sarısı ve çörek otu da ekleyerek fırına veriyoruz .
  7. 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Pişmiş olan böreklerimizi temiz bir mutfak bezi ile üzerine kapatıp yumuşak kalmasını sağlıyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder