Peynirli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka (hazır)
İç Harcı için:
- Tulum peyniri
- Maydanoz (istediğiniz kadar)
İç Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1 adet beypazarı sade maden suyu
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı içine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığından daha az karbonat
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Yarım çay bardağından daha az süt
- Çörek otu
Peynirli Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak 6 adet yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz ve her bir üçgen parça olarak kesiyoruz .
- Derin bir kaseye sosumuzu bütün malzemeleri ekleyerek hazırlıyoruz .
- Yumurta fırçası yardımıyla sosumuzu yufkaya sürüyoruz.
- Hazırladığımız iç harcımızdan isteğe bağlı olarak koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz içe doğru tekrar gül şeklinde sarıyoruz.
- Bütün 24 parça olan yufkalarımızı bu işlemleri uyguluyoruz .
- Önceden ısıtılmış 180/190 derece fırında yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsine dizerek üzerlerine ise yumurta sarısı ve çörek otu da ekleyerek fırına veriyoruz .
- 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
- Pişmiş olan böreklerimizi temiz bir mutfak bezi ile üzerine kapatıp yumuşak kalmasını sağlıyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder