Pratik Flan France Kolay Fransız Flanı Tarifi
Pratik Flan France Kolay Fransız Flanı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tart hamuru hazır veya kendiniz yapıyorsanız o da olur
- 1 litre süt
- 4 tane yumurta yumurtalar çok büyükse 3 tane yeterli olur
- 90 gr mısır nişastası
- 120 gr toz şeker
- 1 paket vanilya yada çubuk vanilya veya sıvı vanilya üçünden biri (İsterseniz size kalmış)
- Limon portakal kabuğu rendeleyip ekleye bilirsiniz ama orijinal tarifte yok kullananlar olmuş o tat aroma verdirmek için
- Eritilmiş tereyağı da kullananlar oluyor değişik deneyler Ben kullanmıyorum bu tarifte vanilya harici hiç bir şey yok onu belirteyim
Pratik Flan France Kolay Fransız Flanı Tarifi Yapılışı
- Önce fırını 180 derecede açıyoruz.
- Tart hamurumuzu kullanacağımız tepsiye kendi kağıdıyla birlikte koyup tabanına çatal batırıyoruz fotoda görüldüğü gibi.
- Uygun bir tencereye nişasta ve vanilya yı dökelim.
- Üzerine göz kararı bir bardak kadar süt döküp nişastamızı açalım.
- Pürüzsüz bi şekilde tel çırpıcıyla güzel karıştırarak sırasıyla toz şekerini yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz güzel karıştırmamız gerek kalan sütümüzü de döküp karıştırmaya devam edelim ve pişirme işlemine geçelim.
- Karıştıra karıştıra muhallebi yapıyor gibi aynı işlem zaten 15 dakika gibi sürede pişiyor göz göz olana kadar pişiriyoruz göz göz oldumu ilk atışında hemen ocaktan alıp tart hamurumuzun üzerine dökelim harcımızı.
- 180 derece ısınmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar sütlaç üstü nasıl pişiyorsa aynı şekilde pişmeli biraz yanık oluyor isterseniz daha az da kızartabilirsiniz üzerini ama tart hamuru kullanıldığı için onun da iyi pişip kızarması gerek.
- Flan piştikten sonra dışarda soğumaya bırakalım sonra buzdolabına kaldıralım.
- En az 1-2 saat buzdolabında bekletmek gerek daha sonra dilim şeklinde kesip servis edilir Büyük dilim keserseniz 8 dilim olur daha ufak da dilimleyebilirsiniz çayla kahveyle de gidiyor eğer arkadaşlarınıza felan ikram edecekseniz yanın da başka şeyler daha ufak dilim yapabilirsiniz.
Biz bunu günlük tüketiyoruz her gün de değil tabi 15 günde bir ayda bir yapıyorum flan çok severek tüketiyoruz.Cam tepsi kullanırsanız fırın telini ortanın bir altına koyup yapmalısınız altının daha iyi pişmesi için normal tepsi kullanıyorsanız ortada pişirebilirsiniz
Flanın pratik yani kolay denmesi burda hazır tart hamuru kullanıldığından bir de kendi kağıdıyla tepsiye koyuluyor öteki türlü pratikliği olmaz tepsi yalama yok tepsiye yapışır mı diye düşünmek yok gibi felan
Burda flan carfour da ekmekçiler de bütün yada dilim halinde her yerde bulunuyor satılıyor ucuzda sayılmaz bir dilimi
Bir de tart hamurunuzu tepsinize koyduğunuzda hamurun kenarlarını dışa doğru bükün nedeni dik bir şekilde bırakırsanız sıcak frına girdiğin de içe doğru kenarlar düşüyor onu önlemek için biraz dışa doğru kıvırır gibi yapın o kendiliğinden frında düzeliyor içe düşmesini önlemiş olursunuz ben bazen unutuyorum yaparken içine hemen yamuluyor tart hamuru eğer siz tepsinizi yağlayıp ta hamurunuzu kullanırsanız onun fazlalığını zaten kesersiniz ama bu tarifte hiç telef etmiyoruz tart hamurunu
Yapacak deniceklere afiyet olsun ve diğer tarifleri unutun diyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder