25 Mart 2020 Çarşamba

Şekerpare (Kıyır Kıyır) Tarifi

Şekerpare (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 grm oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için:
  • 3, 5 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Şekerpare (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. 10 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra soğumaya alıyoruz.
  2. Tereyağı ve tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp çatalla üzerini çiziyoruz.
  4. Ben bir kısmının ortasına ceviz koydum isteğe göre fındık fıstıkta konabilir.
  5. 180 derecelik fırında 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkınca 1-2 dk sonra soğuyan şerbetimizi üzerine döküp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder