Şekerpare (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 grm oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 3, 5 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Şekerpare (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. 10 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra soğumaya alıyoruz.
- Tereyağı ve tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp çatalla üzerini çiziyoruz.
- Ben bir kısmının ortasına ceviz koydum isteğe göre fındık fıstıkta konabilir.
- 180 derecelik fırında 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca 1-2 dk sonra soğuyan şerbetimizi üzerine döküp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder