31 Mart 2020 Salı

Tavuklu Ankara Tava Tarifi

Tavuklu Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adettavuk baget
  • 2 su bardağıarpa şehriye
  • 4 su bardağıtavuk suyu
  • 2 adetdomates
  • 1 tatlı kaşığısalça
  • 2 adetyeşil biber
  • 2 dişsarımsak
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Tavuklu Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları yıkayıp bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekleyip, biraz da tuz ilavesi ile pişmeye bırakın.Tavuklar iyice pişip , yumuşayana dek pişirin.
  2. Bir yapışmaz tabanlı tavaya aldığınız yağda doğranmış sarımsakları kokusu çıkana dek kavurun ve ardından çekirdeklerini çıkartıp doğradığınız biberleri ekleyin.Biberler kavrulunca kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve salçayı ekleyip kavurun.
    tavuklu-ankara-tava1
  3. Arpa şehriyeyi, baharatları ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
    tavuklu-ankara-tava2
  4. Haşlanmış tavukları da üstüne dizdikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişirin.
    tavuklu-ankara-tava3
  5. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
    tavuklu-ankara-tava4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder