Tavuklu Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adettavuk baget
- 2 su bardağıarpa şehriye
- 4 su bardağıtavuk suyu
- 2 adetdomates
- 1 tatlı kaşığısalça
- 2 adetyeşil biber
- 2 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Tavuklu Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları yıkayıp bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekleyip, biraz da tuz ilavesi ile pişmeye bırakın.Tavuklar iyice pişip , yumuşayana dek pişirin.
- Bir yapışmaz tabanlı tavaya aldığınız yağda doğranmış sarımsakları kokusu çıkana dek kavurun ve ardından çekirdeklerini çıkartıp doğradığınız biberleri ekleyin.Biberler kavrulunca kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve salçayı ekleyip kavurun.
- Arpa şehriyeyi, baharatları ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
- Haşlanmış tavukları da üstüne dizdikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişirin.
- Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder