Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 8 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- Bitter çikolata ya da damla çikolata
Üzeri için
- Pudra şekeri
- Hindistan cevizi
Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi Yapılışı
- İlk önce genişçe bir tencerede suyu kaynatalım.
- Kek hamuru için bir kapta şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Kek hamuru hazır. Isıya dayanıklı kaplarımıza kek harcını paylaştıralım.
- Kapların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız yeterli. Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Bitter istemezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
- Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
- Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu süre kaselerin boyutuna göre değişebilir eğer kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken pişebilir.
- Keklerin üzeri hafif çatladığında kontrol ediniz.
- Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder