16 Mart 2020 Pazartesi

Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi

Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • Bitter çikolata ya da damla çikolata
Üzeri  için
  • Pudra şekeri
  • Hindistan cevizi

Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce genişçe bir tencerede suyu kaynatalım.
  2. Kek hamuru için bir kapta şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  3. Sıvı yağ, süt, un, kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edelim.
  4. Kek hamuru hazır. Isıya dayanıklı kaplarımıza kek harcını paylaştıralım.
  5. Kapların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız yeterli. Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Bitter istemezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
  6. Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu süre kaselerin boyutuna göre değişebilir eğer kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken pişebilir.
  8. Keklerin üzeri hafif çatladığında kontrol ediniz.
  9. Tencerede suflelerimiz servise hazır,  üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder