26 Mart 2020 Perşembe

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tavuk bulyon
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

Lezzetiyle, Görünümüyle Vazgeçemeyeceğiniz Bir Çorba
  1. Tencereye sıvı yağ koyun.
  2. Rendelenmiş havuçları ve sarımsağı ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun.
  3. Ardından tel şehriye ve lezzet vermesi için tavuk bulyon ve su ekleyin. 1-2 taşım kaynatın.
  4. Terbiyeyi hazırlayın. Bunun için tüm malzemeleri uygun bir kaba koyun ve çırpın.
  5. Tencerede kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçe alın ve terbiyeye ekleyin çırpmaya devam edin.
  6. Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün ve aynı anda karıştırın ki kesilmesin.
  7. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave edip altını kapatın.
  8. Tereyağını sos tenceresinde eritin.
  9. Daha sonra içine nane ekleyip altını kapatın. Ve çorbanın üzerine gezdirin.
    Afiyet olsun 😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder