Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 tavuk bulyon
- 6 su bardağı su
- Tuz
Terbiyesi için
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı su
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
Lezzetiyle, Görünümüyle Vazgeçemeyeceğiniz Bir Çorba
- Tencereye sıvı yağ koyun.
- Rendelenmiş havuçları ve sarımsağı ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından tel şehriye ve lezzet vermesi için tavuk bulyon ve su ekleyin. 1-2 taşım kaynatın.
- Terbiyeyi hazırlayın. Bunun için tüm malzemeleri uygun bir kaba koyun ve çırpın.
- Tencerede kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçe alın ve terbiyeye ekleyin çırpmaya devam edin.
- Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökün ve aynı anda karıştırın ki kesilmesin.
- Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave edip altını kapatın.
- Tereyağını sos tenceresinde eritin.
- Daha sonra içine nane ekleyip altını kapatın. Ve çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder