20 Mart 2020 Cuma

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Sakala Çarpan) Tarifi

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Sakala Çarpan) (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı et suyu ( Yoksa normal su )
  • 4 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, nane

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Sakala Çarpan) Tarifi Yapılışı

  • Yeşil mercimek yıkanarak üzerini 2 parmak geçene kadar su eklenir ve haşlamaya bırakılır.
  • Diğer tencerede tereyağ ve sıvı yağ eklenir.
  • Üzerine yemeklikten az daha küçük kuru soğan doğranarak ilave edilir.
  • Üzerine salçalarda eklenerek kavurulur.
  • Soğan ve salça kavrulduktan sonra baharatlar eklenir ve 2 -3 defa karıştırılır.
  • Üzerine haşlanan ve suyu süzülen yeşil mercimek eklenir.
  • Et suyu ve normal su eklenir.
  • Son olarak erişteler eklenerek önce yüksek ateşte kaynatılır.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha pişirilir ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder