Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Sakala Çarpan) Tarifi
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Sakala Çarpan) (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı et suyu ( Yoksa normal su )
- 4 su bardağı su
- Tuz, karabiber, nane
Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası (Sakala Çarpan) Tarifi Yapılışı
- Yeşil mercimek yıkanarak üzerini 2 parmak geçene kadar su eklenir ve haşlamaya bırakılır.
- Diğer tencerede tereyağ ve sıvı yağ eklenir.
- Üzerine yemeklikten az daha küçük kuru soğan doğranarak ilave edilir.
- Üzerine salçalarda eklenerek kavurulur.
- Soğan ve salça kavrulduktan sonra baharatlar eklenir ve 2 -3 defa karıştırılır.
- Üzerine haşlanan ve suyu süzülen yeşil mercimek eklenir.
- Et suyu ve normal su eklenir.
- Son olarak erişteler eklenerek önce yüksek ateşte kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha pişirilir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder