Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 400 gr süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük kase ceviz içi
- Maydanoz (Yeteri kadar)
Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı
- Erişteyi 5 dakika haşlayın.
- Süzme yoğurdu biraz sulandırın.Sarımsak ve tuz ekleyin yarısını ayırın.
- Yarısını biraz daha sulandırın akıcı kıvamda olsun erişte ile karıştırın servis tabağına alın.
- Ayırdığımız yoğurdu eriştenin üzerine döküyoruz üzerine tereyağı ceviz ile beraber kavurun içine toz biber ekleyip üzerine döküyoruz.
- Maydanoz ile süsleyin bu kadar afiyet olsun:) Tedim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder