10 Mart 2020 Salı

Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük kase ceviz içi
  • Maydanoz (Yeteri kadar)

Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı



  1. Erişteyi 5 dakika haşlayın.
  2. Süzme yoğurdu biraz sulandırın.Sarımsak ve tuz ekleyin yarısını ayırın.
  3. Yarısını biraz daha sulandırın akıcı kıvamda olsun erişte ile karıştırın servis tabağına alın.
  4. Ayırdığımız yoğurdu eriştenin üzerine döküyoruz üzerine tereyağı ceviz ile beraber kavurun içine toz biber ekleyip üzerine döküyoruz.
  5. Maydanoz ile süsleyin bu kadar afiyet olsun:) Tedim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder