Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yufka Böreği (Su Böreği Lezzetinde Muhteşem) Tarifi

Yufka Böreği (Su Böreği Lezzetinde Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (220 ml)
  • 1, 5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (biri son aşamada katılacak üzeri için )
  • 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için;
  • 2 kalıp beyaz peynir (orta tuzlu)
  • 2 adet iri domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yufka Böreği (Su Böreği Lezzetinde Muhteşem) Tarifi Yapılışı

🤩 woooowwww 🤩
MÜTHİŞ KABARMIŞŞ 🙌🏼 🥳 🙌🏼
Şahane ötesi lezzette 🤤🧿🤤
Su böreğinde farkı olmayan bayılacağınız bu mükemmel lezzet yufka böreğimi mutlaka deneyin diyorum hanımlar 😉 Çok beğeneceğinize eminim 👩🏻‍🍳


  1. Sebzelerin tümünü küpler halinde doğrayıp hazır ediyoruz.
  2. Genişçe bir kap içerisine; Beyaz peyniri ezip üzerine sebzelerini ve baharatlarını katıp hep bir karıştırıyoruz. İç harcımız hazır olmuş oluyor.
  3. Sosu için; yoğurt ve 1 adet yumurtayı çırpıyoruz üzerine, sütünü ilave edip tas içerisinde tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  4. Sıvı yağını ve tuzunu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. (Peynirinizin tuz oranına göre sosa tuz ekleyiniz kontrol ederek😉)
  5. 1 şişe maden suyunu da katıp son kez karıştırıyoruz.
  6. Fırınımızı 180° alt üst ayarda açıyoruz. Fırın tepsimizin her yerini zeytin yağı ile yağlıyoruz.
  7. İlk yufkayı düz şekilde tabana yerleştirip kepçe ile bolca sos gezdiriyor fırça ile her yerine sürüyoruz kuru yeri kalmamalı.
  8. Tepsiden sarkan kısımlarını yufkanın üzerine katlayarak oralara da sos döküyoruz.
  9. 2. yufkaya sıra gelince; yufkayı kaba taslak kırışık şekilde büzdürerek tepsi içine yerleştiriyoruz. Bu katıda bolca sosladıktan sonra, peynirin yarısını yufka üzerine yayıyoruz.
  10. Üçüncü yufkayı yine kırıştırarak yerleştirip tekrar sos döküyoruz. 4. yufkada sos ve kalan peynirin tamamını yayıyoruz.
  11. 5. yufkayı da büzerek kırıştırıp tepsiye yerleştirip sosluyoruz.
  12. En son yufkayı tepsinin üzerine düz şekilde serip kenarlarından bıçakla kesip fazlalığı çıkarıyoruz.
  13. Kalan sos içine; 1 adet yumurta kırıp çırpıp börek üzerine döküyoruz.
  14. 40 dakika alttan ikinci rafta pişirip, 190 dereceye çıkarıp orta rafta kızarana dek pişiriyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?