30 Nisan 2020 Perşembe

Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao(25 gr)kek için olandan
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı süt (kekin içine katmak için)
  • 1.5 bir buçuk su bardağı süt kek piştikten sonra ıslatmak için
Üzeri için
  • Yarım paket hazır çikolata sosu üzerinde yazan tarifin yarısı uygulanacak
  • 1 paket krem şanti(paketindeki tarife göre yapın)

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamında iyice çırpın.
  2. Sütü, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve  elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
  3. Kek kalıbına döküp yaklaşık 45 dakika önceden ısıtılmış 170 derecede fırında keki pişirin.
  4. Kek pişince 1, 5 su bardağı sütü kekin üzerine ıslatın.
  5. Krem şantiyi paketindeki tarife göre sütle çırpın.
  6. Çikolata sosunu da paketteki tarifin yarı ölçüsüne göre hazırlayın.
  7. Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın ve daha sonra çikolata sosunu da krem şantinin üstüne yayın.
  8. Pastanızı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  9. Sonra istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım afiyetle tüketelim🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder