Ayran Aşı Çorbası (Soğuk Çorba) Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1, 5 su bardağı süzme yoğurt
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tutam taze nane
- Tuz
- Su
Ayran Aşı Çorbası (Soğuk Çorba) Tarifi Yapılışı
Yaz ayların vazgeçilmezi ferahlatan fresh çorba👌😊
- Buğday ve nohutları ayrı kaplarda bir gece önceden suya ıslayalım.
- Ertesi gün yine ayrı olacak şekilde yumuşayana kadar haşlayalım.
- Bir kaba yoğurtları alarak karıştıralım. Tuz ve nane ekleyelim.
- Haşlanan buğday ve nohutları süzerek ılık yada soğuk olacak şekilde yoğurda koyalım.
- İyice karıştırarak koyuluğunu nasıl seviyorsanız, o kadar su ilave edelim.
- Son olarak ince doğranmış naneyi ekleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Not;
- ☆Çorba hazırlama süresini kısmak için nohut ve buğdayı önceden haşlayabilirsiniz.
- ☆ İçerisine tercihe göre taze nane, maydanoz, dere otu ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder