22 Nisan 2020 Çarşamba

Ayran Aşı Çorbası (Soğuk Çorba) Tarifi

Ayran Aşı Çorbası (Soğuk Çorba) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1, 5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tutam taze nane
  • Tuz
  • Su

Ayran Aşı Çorbası (Soğuk Çorba) Tarifi Yapılışı

Yaz ayların vazgeçilmezi ferahlatan fresh çorba👌😊
  1. Buğday ve nohutları ayrı kaplarda bir gece önceden suya ıslayalım.
  2. Ertesi gün yine ayrı olacak şekilde yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Bir kaba yoğurtları alarak karıştıralım. Tuz ve nane ekleyelim.
  4. Haşlanan buğday ve nohutları süzerek ılık yada soğuk olacak şekilde yoğurda koyalım.
  5. İyice karıştırarak koyuluğunu nasıl seviyorsanız, o kadar su ilave edelim.
  6. Son olarak ince doğranmış naneyi ekleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Not;


  1. ☆Çorba hazırlama süresini kısmak için nohut ve buğdayı önceden haşlayabilirsiniz.
  2. ☆ İçerisine tercihe göre taze nane, maydanoz, dere otu ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder