Bi Köri (Kremalı Tavuklu Mantarlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram tavuk göğsü (3 büyük parça )
- 10 adet mantar
Tavukları marine etmek için
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk sosu için:
- Yarim paket krema
- Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
- 1 yemek kaşığı köri ve köriyi açmak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnası için;
- Yarım paket kalem makarna
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım paket krema
- Küçük çay bardağının yarısı kadar süt
Bi Köri (Kremalı Tavuklu Mantarlı) Tarifi Yapılışı
- Tavukları marine etmek için zeytinyağı, sirke, sarımsak, karabiber ve kekiği karıştırıp içerisine küp küp doğranmış tavukları ekleyip harmanlayın.
- Tavukları bu şekilde yarım saat kadar dolapta bekletin.
- Tavayı ocağa alıp iyice ısıtın.
- Zeytinyağını tavaya alıp parça parça tavukları ekleyin ve sürekli karıştırmadan yüksek ateşte pişirin.
- Yüksek ateşte pişirmeye özen gösterin tavuklar suyunu salmamalı aksi taktirde tavuklar haşlanır.
- Tavuklar renk değiştirdiğinde doğranmış mantarı da ekleyip yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
- Mantarlarda hafif karamelize olduğunda, zeytinyağı ile seyrelttiğiniz köriyi ekleyin.
- Ocağın altını orta ateşe getirip bu şekilde 1 dakika daha soteleyin.
- Yarım paket kremayı ve sütü ekleyin, kıvam aldığında ocaktan alın. (süt ekleme nedenim hem daha ekonomik hemde sosu daha yoğun oluyor).
- Kaynamakta olan suya köri ekleyin. Köri eriyip su fokurdamaya başlayınca makarnaları ilave edin. Bir miktar tuz ilavesiyle makarnaları pişirin.
- Makarnaları süzdükten sonra tencerede tereyağını kekik ile birlikte eritin, içerisine makarnaları atın.
- Kutuda kalan kremayı ve yarım çay bardağı sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnamız da servise hazır. Yanına evdeki malzemelerden bir mevsim salatası hazırlayarak servis edebilirsiniz.Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder