Buzluk Fasülyesi Sulu Yemeği Tarifi
Buzluk Fasülyesi Sulu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 baş büyük soğan
- 2 kilo dondurucuya yazdan saklanmış taze fasülye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates
- Yemek yağı
- Tuz
- Tercihe göre baharatlar
- Gerekirse kaynar su
Buzluk Fasülyesi Sulu Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yazdan fasülyeyi derin dondurucuya nasıl koyduğumu anlatayım.
- Köyden organik aldığım fasulyeyi yıkadım ayıklayıp ortasından kestim yada kırdım. İyice suyu süzülünce buzluk poşetlerine doldurdum derin dondurucuya koydum.
- Kavurma, haşlama, şoklama yapmadım. Şimdi pişirme aşamasına geçelim.
- Tencereye yemek yağı ve doğranmış soğan ilave edilir.
- Soğanlar biraz kavrulunca salça ilave edelim.
- Salça da biraz kavrulunca buzluktan çıkarılan fasulyeleri ilave edip kısık ateşte iyice kavuralım.
- Tuzunu da bu aşamada ilave edelim.
- İyice sararınca rendelenmiş, kabuğu soyulmuş 1 domatesi de ilave edip kavrulmaya bırakalım.
- Fasülyenin pişme durumuna bakalım. Eğer yumuşaksa ocağı kapatabiliriz, eğer sert ise üzerine kaynar su ilave edip pişene kadar haşlayalım.
- Fasülyeler kavrulurken su bırakıyor ve kendi suyunda pişiyor genelde. Ben kaynar su ilavesi hiç yapmadım. Kendi suyunda pişti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder