22 Nisan 2020 Çarşamba

Buzluk Fasülyesi Sulu Yemeği Tarifi

Buzluk Fasülyesi Sulu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baş büyük soğan
  • 2 kilo dondurucuya yazdan saklanmış taze fasülye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 domates
  • Yemek yağı
  • Tuz
  • Tercihe göre baharatlar
  • Gerekirse kaynar su

Buzluk Fasülyesi Sulu Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yazdan fasülyeyi derin dondurucuya nasıl koyduğumu anlatayım.
  2. Köyden organik aldığım fasulyeyi yıkadım ayıklayıp ortasından kestim yada kırdım. İyice suyu süzülünce buzluk poşetlerine doldurdum derin dondurucuya koydum.
  3. Kavurma, haşlama, şoklama yapmadım. Şimdi pişirme aşamasına geçelim.
  4. Tencereye yemek yağı ve doğranmış soğan ilave edilir.
  5. Soğanlar biraz kavrulunca salça ilave edelim.
  6. Salça da biraz kavrulunca buzluktan çıkarılan fasulyeleri ilave edip kısık ateşte iyice kavuralım.
  7. Tuzunu da bu aşamada ilave edelim.
  8. İyice sararınca rendelenmiş, kabuğu soyulmuş 1 domatesi de ilave edip kavrulmaya bırakalım.
  9. Fasülyenin pişme durumuna bakalım. Eğer yumuşaksa ocağı kapatabiliriz, eğer sert ise üzerine kaynar su ilave edip pişene kadar haşlayalım.
  10. Fasülyeler kavrulurken su bırakıyor ve kendi suyunda pişiyor genelde. Ben kaynar su ilavesi hiç yapmadım. Kendi suyunda pişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder