7 Nisan 2020 Salı

Çanakta Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

Çanakta Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (2’li)
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Salça
  • Yoğurt
  • Kuyruk yağı (isteğe bağlı)
  • 1 kaşık tereyağı
  • Kekik, tuz, toz biber, pul biber, karabiber
  • Zeytinyağ

Çanakta Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle tavuklar kuşbaşı şeklinden biraz daha iri olacak şekilde doğranır.
  2. Üzerine 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık salça eklenir. Bir miktar yağ ile pul biber, toz biber, tuz katılarak harmanlanır.
  3. Yaklaşık 2 saat terbiyelenmesi adına beklenilir. (Beklemeden de yapabilirsiniz ancak, beklenilmesi tarifi daha lezzetli kılacaktır.)
  4. 2 saat sonra patatesler ve havuç doğranarak küçük bir borcama alınır.
  5. Yaklaşık 1 yemek kaşığı olan tereyağı parçalar halinde ilave edilerek 230°c fırında 10-15 dk kızartılır. (Izgara tadında olması adına.)
  6. Ardından sarımsaklar soslu tavuğun üzerine aktarılır. Çömlekte soğan kavrulur, bir tutam kekik gezdirilir.
  7. Ardından tavuklu sos ilave edilir.
  8. Fırından alınan patates ile havuç yemeğe ilave edilir.
  9. 1 adet domates yemeklik doğranarak katılır.
  10. 2 kaşık salça 1 su bardağı sıcak suda çözdürülerek yemeğe katılır.
  11. Son olarak baharatları ve kuyruk yağı katılarak orta ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık 45 dk içinde tarifiniz yemeğe hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder