Çanakta Sebzeli Tavuk Sote Tarifi
Çanakta Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü (2’li)
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet domates
- Salça
- Yoğurt
- Kuyruk yağı (isteğe bağlı)
- 1 kaşık tereyağı
- Kekik, tuz, toz biber, pul biber, karabiber
- Zeytinyağ
Çanakta Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuklar kuşbaşı şeklinden biraz daha iri olacak şekilde doğranır.
- Üzerine 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık salça eklenir. Bir miktar yağ ile pul biber, toz biber, tuz katılarak harmanlanır.
- Yaklaşık 2 saat terbiyelenmesi adına beklenilir. (Beklemeden de yapabilirsiniz ancak, beklenilmesi tarifi daha lezzetli kılacaktır.)
- 2 saat sonra patatesler ve havuç doğranarak küçük bir borcama alınır.
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı olan tereyağı parçalar halinde ilave edilerek 230°c fırında 10-15 dk kızartılır. (Izgara tadında olması adına.)
- Ardından sarımsaklar soslu tavuğun üzerine aktarılır. Çömlekte soğan kavrulur, bir tutam kekik gezdirilir.
- Ardından tavuklu sos ilave edilir.
- Fırından alınan patates ile havuç yemeğe ilave edilir.
- 1 adet domates yemeklik doğranarak katılır.
- 2 kaşık salça 1 su bardağı sıcak suda çözdürülerek yemeğe katılır.
- Son olarak baharatları ve kuyruk yağı katılarak orta ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık 45 dk içinde tarifiniz yemeğe hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder