30 Nisan 2020 Perşembe

Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 veya 1.5 çay bardağı un(kontrollü ekleyelim lütfen)
  • Kullandığım kek kalıbı ölçüsü 18 cm
Pasta kreması için:
  • 400 gram sıvı krema
  • 400 gram sütlü ve bitter çikolata
  • Ara katlara:
  • Antep fıstıklı top çikolata
Keki ıslatmak için:
  • Şekerli süt
Süslemek için :
  • Çilek, antep fıstıklı top çikolata ve istediğiniz pasta süsü

Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanya için yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpalım su ve sıvı yağını ekleyip havasını söndürmeden spatulayla yavaşça karıştıralım.
  2. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yavaşça karıştırmaya devam edelim ve kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim, ilk 20 dk fırının kapağını açmayın.
  3. Pasta kreması için çikolataları benmari usulü eritelim, soğuk kremayı kabarana kadar çırpalım, benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kremamızı çırparken yavaş yavaş ekleyelim(bir anda tüm çikolatayı dökerseniz çikolata kremanın altında donar)
  4. İyice karışan kremamızın üstünü streçleyip dolaba kaldıralım 25 dk bekletelim.
  5. Bu sırada kekimizi 3’e bölelim, ilk tabanı koyup şekerli sütle ıslatıp pasta kremamızı sıkalım, antep fıstıklı top çikolatayı her yerine eşit gelecek şekilde dağıtalım.
  6. İkinci katı üstüne koyup şekerli sütle ıslatalım kremamızı sıkıp antep fıstıklı top çikolata dağıtalım
  7. 3. kekimiz de kapatıp biraz şekerli sütle ıslattıktan sonra pasta kremamızla tüm pastamızı sıvayalım dolaba kaldırıp biraz bekletelim sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder