Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 veya 1.5 çay bardağı un(kontrollü ekleyelim lütfen)
- Kullandığım kek kalıbı ölçüsü 18 cm
Pasta kreması için:
- 400 gram sıvı krema
- 400 gram sütlü ve bitter çikolata
- Ara katlara:
- Antep fıstıklı top çikolata
Keki ıslatmak için:
- Şekerli süt
Süslemek için :
- Çilek, antep fıstıklı top çikolata ve istediğiniz pasta süsü
Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpalım su ve sıvı yağını ekleyip havasını söndürmeden spatulayla yavaşça karıştıralım.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yavaşça karıştırmaya devam edelim ve kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim, ilk 20 dk fırının kapağını açmayın.
- Pasta kreması için çikolataları benmari usulü eritelim, soğuk kremayı kabarana kadar çırpalım, benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kremamızı çırparken yavaş yavaş ekleyelim(bir anda tüm çikolatayı dökerseniz çikolata kremanın altında donar)
- İyice karışan kremamızın üstünü streçleyip dolaba kaldıralım 25 dk bekletelim.
- Bu sırada kekimizi 3’e bölelim, ilk tabanı koyup şekerli sütle ıslatıp pasta kremamızı sıkalım, antep fıstıklı top çikolatayı her yerine eşit gelecek şekilde dağıtalım.
- İkinci katı üstüne koyup şekerli sütle ıslatalım kremamızı sıkıp antep fıstıklı top çikolata dağıtalım
- 3. kekimiz de kapatıp biraz şekerli sütle ıslattıktan sonra pasta kremamızla tüm pastamızı sıvayalım dolaba kaldırıp biraz bekletelim sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder