30 Nisan 2020 Perşembe

Fırında Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy tombul patlıcan
Harcı için:
  • 300-350 g kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 2-3 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Et bulyon tablet veya tuz
  • Biraz ince kıyılmış maydanoz
  • Sıvı yağ
Beşamel sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine:
  • Rendelemiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum 😍🌟🤲😘.İftar sofralarımıza yakışacak bereketli bir fırın yemeği paylaşmak istiyorum, beğenme garantili müthiş bir lezzet. Buyurun yapılışına geçelim 😍💥👇:.
  1. 🍆 Patlıcanları yıkadıktan sonra alaca soyulur, ince dilimler kesilir. Tuzlu suda acı suyu çıkması için yarım saat bekletilir.
  2. Mutfak havlusuna alınır, nemi alındıktan sonra bütün patlıcanlar dilimleri kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
  3. Daha sonra yağını çekmesi için kağıt havluya alınır. Bu işlem patlıcanlar bitene kadar tekrarlanır.
  4. İç harcı için soğan ve biberler yemeklik doğranır biraz sıvı yağ da eriyene kadar sotelenir.
  5. İçine sarımsak ezilir kıyma eklenir ve birlikte kavrulur.
  6. Salça ilave edilir ve bir iki dakika kokusu çıkana kadar kavrulur.
  7. Üzerine kabuğu soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesler ve ardından baharatlar ilave edilir. Birlikte beş dakika orta ateşte karıştırılır.
  8. Ocağın altı kapatılır, kıyılmış maydanozlar eklenir ve kenara alınır ♨️.
  9. Isıya dayanıklı uygun bir borcamın tabanına iki kat patlıcan dizilir.
  10. Lütfen bu aşamada patlıcanın büyüklüğünü ve dilimleri hesaba katarak uygun bir fırın kabı seçin ve kendiniz pay edin. Benim patlıcanlarım baya tombul ve büyüklerdi her katına iki sıra üst üste dizdim.
  11. Daha sonra üzerine kıymalı harcın yarısı her yerini gelecek şekilde dağıtılır ve tekrar bir veya iki sıra patlıcan ile kapatılır.
  12. Tekrar kıymalı harçtan yayılır ve en son patlıcanlar ile kapatılır 🥰👍.
  13. Beşamel sosu için uygun bir tencerede tereyağı eritilir.
  14. Üzerine un eklenir, çırpma teli yardımıyla kokusu çıkana kadar kavrulur.
  15. Soğuk süt dökülür tuz ve karabiber eklenir, sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirilir ve patlıcanların üzerine gezdirilir.
  16. Rendelenmiş kasar peyniri serpilir, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun 🍽😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder