2 Nisan 2020 Perşembe

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna tercihen kelebek yada fiyonk makarna
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı tulum peyniri ( Ufalanmış)
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 3-4 avuç maydanoz
ÜZERİ İÇİN SOS;
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kara biber

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Yapımı oldukça pratik ve lezzeti bir o kadar muhteşem su böreği tadında fırın makarnamız için buyurun aşamalara👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼


  1. Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  2. Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Yağlanmış borcam yada o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
  4. Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
  5. Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
  6. Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder