23 Nisan 2020 Perşembe

Kakaolu Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Kakaolu Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk çay bardağı un
Pastacı kreması için:
  • 1 adet yumurta
  • Yarım litre süt (2 buçuk su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeli)
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tereyağı
Arası için:
  • Muz
  • Damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için:
  • Beyaz çikolata
  • Toz Antep fıstığı
  • Vişne

Kakaolu Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

Bence rulo pasta yapması en kolay ve keyifli pastaların başında geliyor.Püf noktalarına dikkat ettiğiniz sürece inşallah sonuç sizi memnun edecektir.
  1. Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpma kabına koyun ve iyice köpürme kadar 4-5 dakika mikserin en yüksek devirin de çırpın.
  2. Vanilyayla birlikte çırpar iseniz , kekin yumurta kokusunu minimuma indirmiş olursunuz.
  3. Kalan malzemeleri dikkatli şekilde ekleyip, köpüren yumurtayı söndürmeden karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine harcı dökün, bir spatula ya da kasık yardımıyla her yerine eşit yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kürdan testiniz temizse fırından çıkarın.
  6. Temiz bir bezin üzerine hemen ters çevirip dikkatli şekilde, çok sıkmadan sıcakken rulo yapın ve iyice soğuyana kadar bekletin.
  7. Kreması için; tereyağ ve vanilya dışında tüm malzemeyi tencereye alıp, kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan indirince tereyağı ve vanilyayı koyup, mikserle 3-4 dakika çırpın. Soğuması için kenara alın.
  8. Sardığınız rulo keki açın, daha düzgün bir görüntü olması için kenarlarını yarım santim kadar kesebilirsiniz.
  9. Soğuyan kremadan her yerine eşit olacak şekilde sürün.
  10. Meyve ve çikolata parçalarını koyun, dikkatli şekilde rulo yapın.
  11. Üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında en az 3-4 saat dinlenmesi için bekletin.
  12. Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
  13. Ben kremşanti yerine benmari usulü erittiğim beyaz çikolatayı sıktım, buzluğumdaki yazdan kalma vişneler ile süsledim.
Not: rulo pasta yapımında püf noktalarından biri, kek harcını fırın tepsisine mümkün olduğunca eşit şekilde yaymaya çalışın, yoksa eşit kabarmaz ve rulo yaparken sizi üzebilir.Bir diğer püf noktası da fırından çıkar çıkmaz bir beze ters çevirip dikkatli şekilde, sıcakken sarmak.
Not 2 : Kakaolu değil de sade yapmak isterseniz, kakao miktarı kadar un ekleyin.Muz yerine başka bir meyve kullanabilirsiniz, hatta meyvesiz de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder