30 Nisan 2020 Perşembe

Kase İle Şekil Verilen Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kase İle Şekil Verilen Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
Yağlı karışım için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml )
  • 9 yemek kaşığı tereyağ ( 125 gram )
İçi için;
  • Ceviz veya fındık
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su ( 800 ml )
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Su bardağı ölçüm 200 ml
  • Çay bardağı ölçüm 100 ml

Kase İle Şekil Verilen Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetimizi yapalım. Tenceremize şeker ve su koyup ele yapışan kıvama gelinceye kadar pişirelim.
  2. Daha sonra paketten çıkarmış olduğumuz kadayıflarımızı tel tel açalım. Tereyağ ve sıvı yağımızı eritelim.
  3. Üzerine eritmiş olduğumuz yağımızı dökelim.
  4. Kadayıfların her yerine gelecek şekilde yağımızı karıştıralım.
  5. Daha sonra orta boy kasemize bir miktar kadayıf koyalım içine isterseniz ceviz ekleyelim ve sonra biraz daha kadayıf ekleyip üzerini bastırıp döndürelim ve tepsimize göre kasemizi ters çevirelim.
  6. Kadayıflar bitene kadar bu işleme devam edelim.
  7. Fırınımıza koyalım üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Tatlımız pişince soğuk şerbetimizi üzerine dökelim ve şerbetinin çekmesini bekleyelim.
  9. Şerbetini çektikten sonra servis tabağımıza alalım.
İzlemek için 👇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder