Kase İle Şekil Verilen Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
Yağlı karışım için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml )
- 9 yemek kaşığı tereyağ ( 125 gram )
İçi için;
- Ceviz veya fındık
Şerbeti için
- 4 su bardağı su ( 800 ml )
- 3.5 su bardağı şeker
- Su bardağı ölçüm 200 ml
- Çay bardağı ölçüm 100 ml
Kase İle Şekil Verilen Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi yapalım. Tenceremize şeker ve su koyup ele yapışan kıvama gelinceye kadar pişirelim.
- Daha sonra paketten çıkarmış olduğumuz kadayıflarımızı tel tel açalım. Tereyağ ve sıvı yağımızı eritelim.
- Üzerine eritmiş olduğumuz yağımızı dökelim.
- Kadayıfların her yerine gelecek şekilde yağımızı karıştıralım.
- Daha sonra orta boy kasemize bir miktar kadayıf koyalım içine isterseniz ceviz ekleyelim ve sonra biraz daha kadayıf ekleyip üzerini bastırıp döndürelim ve tepsimize göre kasemizi ters çevirelim.
- Kadayıflar bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Fırınımıza koyalım üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız pişince soğuk şerbetimizi üzerine dökelim ve şerbetinin çekmesini bekleyelim.
- Şerbetini çektikten sonra servis tabağımıza alalım.
İzlemek için 👇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder