Kase İle Şekil Verilen Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
 
Yağlı karışım için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml )
 - 9 yemek kaşığı tereyağ ( 125 gram )
 
İçi için;
- Ceviz veya fındık
 
Şerbeti için
- 4 su bardağı su ( 800 ml )
 - 3.5 su bardağı şeker
 - Su bardağı ölçüm 200 ml
 - Çay bardağı ölçüm 100 ml
 
Kase İle Şekil Verilen Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi yapalım. Tenceremize şeker ve su koyup ele yapışan kıvama gelinceye kadar pişirelim.
 - Daha sonra paketten çıkarmış olduğumuz kadayıflarımızı tel tel açalım. Tereyağ ve sıvı yağımızı eritelim.
 - Üzerine eritmiş olduğumuz yağımızı dökelim.
 - Kadayıfların her yerine gelecek şekilde yağımızı karıştıralım.
 - Daha sonra orta boy kasemize bir miktar kadayıf koyalım içine isterseniz ceviz ekleyelim ve sonra biraz daha kadayıf ekleyip üzerini bastırıp döndürelim ve tepsimize göre kasemizi ters çevirelim.
 - Kadayıflar bitene kadar bu işleme devam edelim.
 - Fırınımıza koyalım üzeri kızarana kadar pişirelim.
 - Tatlımız pişince soğuk şerbetimizi üzerine dökelim ve şerbetinin çekmesini bekleyelim.
 - Şerbetini çektikten sonra servis tabağımıza alalım.
 
İzlemek için 👇.
Yorumlar
Yorum Gönder