22 Nisan 2020 Çarşamba

Keşkek Tarifi

Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 400 gr buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 70 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Keşkek Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı en az 12 saat suda bekletin.
  2. Etiniz çok yağlı değilse, biraz kuyruk yağı koyabilirsiniz.
  3. Düdüklü tencerenizin içine önce etlerin yağlı tarafını, sonra geri kalanını atınız. Etler önce suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
  4. Buğdayı üzerine kapatın ve düzleştirin. Buğdayın 1 cm üzerine çıkacak kadar su koyun.
  5. Düdüklü tencerede 45 dk pişirin.
  6. Tencereyi açtıktan sonra, baharatları atın ve bir tahta kaşık ile karıştırın. Tencerenin yan yüzlerine, kaşığın sırtıyla sıkıştırarak ezin.
  7. İçine nohutları koyun ve kaşıkla iyice karıştırın.
  8. Bir tavada tereyağını eritin ve içine kırmızı toz biber veya pul biberi koyun ve kavurun.
  9. Tabağınıza aldığınız keşkekin üzerine tereyağı gezdirin ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder