Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 400 gr buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 70 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Keşkek Tarifi Yapılışı
- Buğdayı en az 12 saat suda bekletin.
- Etiniz çok yağlı değilse, biraz kuyruk yağı koyabilirsiniz.
- Düdüklü tencerenizin içine önce etlerin yağlı tarafını, sonra geri kalanını atınız. Etler önce suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
- Buğdayı üzerine kapatın ve düzleştirin. Buğdayın 1 cm üzerine çıkacak kadar su koyun.
- Düdüklü tencerede 45 dk pişirin.
- Tencereyi açtıktan sonra, baharatları atın ve bir tahta kaşık ile karıştırın. Tencerenin yan yüzlerine, kaşığın sırtıyla sıkıştırarak ezin.
- İçine nohutları koyun ve kaşıkla iyice karıştırın.
- Bir tavada tereyağını eritin ve içine kırmızı toz biber veya pul biberi koyun ve kavurun.
- Tabağınıza aldığınız keşkekin üzerine tereyağı gezdirin ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder