Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi

Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)
  • 4 adet sakız kabak
İç harcı için:
  • 250 gram yarım yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu için:
  • 3 çay bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu toz biber
  • 1 çay kaşığı dolusu kekik
Borcam zemini için:
  • Tereyağı

Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. 1 çay bardağı ince bulguru uygun bir kaba alıp üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip bulgurun şişmesini bekliyoruz.
  2. Bu sırada 1 adet orta boy soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
  3. Ilımış olan ince bulgura rendelediğimiz soğanı, kıymayı, baharatları ve salçayı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  4. Sakız kabakların baş kısımlarını kesip, kabuklarını soyuyoruz ve soyacakla ince dilimler haline getiriyoruz.
  5. Kabakların çok çekirdekli olan yerlerini kullanmıyoruz.
  6. Kabakları dilimlememiz bitince, kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı alıp dilimlenmiş kabağın bir ucuna koyup sarıyoruz.
  7. Tüm kabak dilimleri bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
  8. Büyük boy borcamın zeminine yumuşamış tereyağını biraz kalın bir tabaka olacak şekilde sürüp, sardığımız kabakları yan yana diziyoruz.
  9. Sosunu hazırlamak için sıcak su, salça, tuz, kekik ve toz biberi karıştırıp, salçanın tamamen erimesini sağlıyoruz.
  10. Sosu kabakların üzerine döküyoruz ve borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp üzerine bıçakla uzun delikler açıyoruz.
  11. 180 derece önceden ısınmış fanlı fırının orta katında 40 dakika pişiriyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.
*Tarif 4 kişiliktir.

Yorumlar