Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)
- 4 adet sakız kabak
İç harcı için:
- 250 gram yarım yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu için:
- 3 çay bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu toz biber
- 1 çay kaşığı dolusu kekik
Borcam zemini için:
- Tereyağı
Kıymalı Kabak Sarma (Yemeye Doyulmayan Lezzet) Tarifi Yapılışı
- 1 çay bardağı ince bulguru uygun bir kaba alıp üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip bulgurun şişmesini bekliyoruz.
- Bu sırada 1 adet orta boy soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
- Ilımış olan ince bulgura rendelediğimiz soğanı, kıymayı, baharatları ve salçayı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
- Sakız kabakların baş kısımlarını kesip, kabuklarını soyuyoruz ve soyacakla ince dilimler haline getiriyoruz.
- Kabakların çok çekirdekli olan yerlerini kullanmıyoruz.
- Kabakları dilimlememiz bitince, kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı alıp dilimlenmiş kabağın bir ucuna koyup sarıyoruz.
- Tüm kabak dilimleri bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
- Büyük boy borcamın zeminine yumuşamış tereyağını biraz kalın bir tabaka olacak şekilde sürüp, sardığımız kabakları yan yana diziyoruz.
- Sosunu hazırlamak için sıcak su, salça, tuz, kekik ve toz biberi karıştırıp, salçanın tamamen erimesini sağlıyoruz.
- Sosu kabakların üzerine döküyoruz ve borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp üzerine bıçakla uzun delikler açıyoruz.
- 180 derece önceden ısınmış fanlı fırının orta katında 40 dakika pişiriyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.
*Tarif 4 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder