Lokum Kıvamında Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 baş yemeklik doğranmış soğan
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 2-3 yemek kaşığı domates püresi veya bir domatesin rendesi
 - 3 adet orta boy patates
 - Tuz
 - Karabiber
 - Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
 
Lokum Kıvamında Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı
Tüm et yemeklerinde etin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Böylece tencerenin ısısını korumuş olursunuz.
- Tencereyi ısıttıktan sonra sıvı yağı tencereye alıp ısıtın. Isınan yağa etleri ekleyip ocağın en yüksek ateşinde rengi dönene dek mühürleyin.
 - Ardından ocağı en kısık ayara alıp tencerenin kapağını kapatın. Etler suyunu salacak ve çekecek. Suyunu çekmeye yakın kapağı açık olarak bir süre daha pişirin.
 - Suyunu çeken ete küçük küçük doğranmış soğanları ekleyip 5-10 dakika kavurun.
 - Salça ve domates püresini ekleyip bir 5 dakika daha kavurduktan sonra etlerin üzerini geçecek kadar (1,5-2 su bardağı kadar) kaynar su ekleyin.
 - Fokurdamaya başlayınca ocağı en kısık ayara getirip kapağı da kapatarak, yemeğin suyu kıvam alana dek pişirin.
 - Az miktar su kaldığında tuz ve karabiberle yemeği tatlandırıp ocaktan alın.
 - Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızgın yağda kızartın ve etler ile birlikte servis edin. Etin suyu da kendisi de inanılmaz lezzetli oluyor.
 
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder