6 Nisan 2020 Pazartesi

Mülayim Çorbası Tarifi

Mülayim Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 bardak et suyu veya su
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane

Mülayim Çorbası Tarifi  Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp unu kavuralım. Fazla sarartmadan şöyle bir çevirilsin.
  2. Dövülmüş sarımsakları ekleyip kavuralım.
  3. Et suyu veya suyu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  4. Diğer tarafta, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  5. Çorba kaynadıktan sonra, önce çorbadan terbiyeye beş altı kaşık ilave edip, karıştırarak ılıtalım.
  6. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim.
  7. Bir taşım kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayalım.
  8. Tereyağında kızdırdığımız naneyi ilave edip ocağı kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder