19 Nisan 2020 Pazar

Şalgam Suyu Tarifi

Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 litrelik şişe
  • 1-1,5 kilogram siyah havuç
  • 1 adet büyük boy şalgam
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı nohut
  • 2 yemek kaşığı kaya ya da himalaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Şalgam Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları ve şalgamı, sirkeli suda bekletip, yıkayalım.
  2. Havuç ve şalgamın kabuklarını soyalım.
  3. Havuç ve şalgamı, uzun uzun doğrayıp, parçalara ayıralım.
  4. Böldüğümüz parçaları, şişeye dolduralım.
  5. Havuç ve şalgamın üzerine; bulgur, nohut, limon tuzu ve himalaya tuzunu döküyoruz.
  6. Şişenin tepesinde biraz boşluk kalacak şekilde, su ilave ediyoruz. Boşluk bırakma sebebimiz, olgunlaşma süresinde, şalgamın şişip taşmasını önlemek.
  7. Şişenin kapağını sıkıca kapatıyoruz.
  8. 3-4 günde bir, şişenin ağzını açıp, oluşan havayı boşaltıyoruz.
  9. 15-20 güne, şalgam suyumuz hazır.
💜Afiyet olsun💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder