Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 litrelik şişe
- 1-1,5 kilogram siyah havuç
- 1 adet büyük boy şalgam
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı nohut
- 2 yemek kaşığı kaya ya da himalaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Şalgam Suyu Tarifi Yapılışı
- Havuçları ve şalgamı, sirkeli suda bekletip, yıkayalım.
- Havuç ve şalgamın kabuklarını soyalım.
- Havuç ve şalgamı, uzun uzun doğrayıp, parçalara ayıralım.
- Böldüğümüz parçaları, şişeye dolduralım.
- Havuç ve şalgamın üzerine; bulgur, nohut, limon tuzu ve himalaya tuzunu döküyoruz.
- Şişenin tepesinde biraz boşluk kalacak şekilde, su ilave ediyoruz. Boşluk bırakma sebebimiz, olgunlaşma süresinde, şalgamın şişip taşmasını önlemek.
- Şişenin kapağını sıkıca kapatıyoruz.
- 3-4 günde bir, şişenin ağzını açıp, oluşan havayı boşaltıyoruz.
- 15-20 güne, şalgam suyumuz hazır.
💜Afiyet olsun💜.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder