3 Nisan 2020 Cuma

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet tavuk but
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk butunu haşlayalım.
  2. Daha sonra uygun bir tencereye sıvı yağı alalım, ardından tereyağını da ekleyerek yağımızı eritelim.
  3. Yağımız eridikten sonra küp küp doğradığımız havuçları ve rendelediğimiz sarımsağı tencereye alalım, 2-3 dakika kadar kavuralım.
  4. Unu da ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu tencereye alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
  5. Kaynayan çorbamıza tel şehriyeyi ilave edelim, haşladığımız tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırarak şehriyeler pişene kadar çorbamızı pişirelim.
  6. Son olarak ince ince kıydığımız maydanozu da ekleyerek ocaktan alalım. Sıcak sıcak çorbamızı servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder