30 Nisan 2020 Perşembe

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Maydanoz
  • Peynir
  • Sıvı yağ

Su Böreği Tarifi Yapılışı

Selamün aleyküm hanımlar hayırlı ramazanlar dilerseniz tarifimize geçelim.
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakacağız 5 tane yumurta 2 kaşık yoğurt 1 su bardağı su tuz ve aldığı kadar un ekleyerek yoğuralım.
  2. Daha sonra dinlenmeye bırakalım 30 dakika  biz diğer tarafta iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Maydanozları ince ince kıyalım peynirle karıştıralım hamuru 8 bezeye bölelim.
  4. Daha sonra bu bezelerimizi açalım tepsi büyüklüğünde diğer tarafta tenceremize suyu koyalım.
  5. İçerisine bir avuç tuz ekleyelim kaynadıktan sonra bu bezeleri mizi kaynayan suyun içerisine atalım.
  6. Haşlayalım haşladıktan sonra soğuk suda bekletip güzelim yağladığımız tepsiye altına 4 kat olmak üzere bu şekilde devam edelim.
  7. 4 kat olduktan sonra tepsiye yayalım daha sonra tane kalan 4 bezellerimiz de aynı şekilde haşlayıp soğuk suda koyup aldıktan sonra süzelim tepsimizin üzerine dizelim .
  8. 180 derecede ısınmış fırına verelim.
Şimdiden demeyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder