Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Maydanoz
- Peynir
- Sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı
Selamün aleyküm hanımlar hayırlı ramazanlar dilerseniz tarifimize geçelim.
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakacağız 5 tane yumurta 2 kaşık yoğurt 1 su bardağı su tuz ve aldığı kadar un ekleyerek yoğuralım.
- Daha sonra dinlenmeye bırakalım 30 dakika biz diğer tarafta iç harcımızı hazırlayalım.
- Maydanozları ince ince kıyalım peynirle karıştıralım hamuru 8 bezeye bölelim.
- Daha sonra bu bezelerimizi açalım tepsi büyüklüğünde diğer tarafta tenceremize suyu koyalım.
- İçerisine bir avuç tuz ekleyelim kaynadıktan sonra bu bezeleri mizi kaynayan suyun içerisine atalım.
- Haşlayalım haşladıktan sonra soğuk suda bekletip güzelim yağladığımız tepsiye altına 4 kat olmak üzere bu şekilde devam edelim.
- 4 kat olduktan sonra tepsiye yayalım daha sonra tane kalan 4 bezellerimiz de aynı şekilde haşlayıp soğuk suda koyup aldıktan sonra süzelim tepsimizin üzerine dizelim .
- 180 derecede ısınmış fırına verelim.
Şimdiden demeyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder