20 Nisan 2020 Pazartesi

Sufle Börek Tarifi

Sufle Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
İçi için;
  • lor peyniri
  • maydanoz

Sufle Börek Tarifi Yapılışı

Çat kapı gelen misafiriniz için şipşak anında hazırlayıp fırına verebileceğiniz, su böreği tadında dışı çıtır çıtır içi yumuşacık enfes bir börek tarifi:)).
  1. 4 yufkayı rulo şeklinde sarıp parmak kalınlığında keselim. Sosumuzu hazırlayalım.
  2. Yufkaların yarısını yağladığımız tepsinin altına döşeyelim.
  3. Sosumuzun yarısını döküp her yerine dağılmasını sağlayalım. Sonra iç malzemesini her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  4. Dilerseniz patatesli de yapabilirsiniz ben peynirli tercih ettim. Daha sonra kalan yufkayı da iç harcın üzerine yayalım.
  5. Kalan sosun içine ayırdığımız yumurta sarısını da ekleyerek üzerine sürelim.
  6. Üzerine çörek otu da serpebilirsiniz. 200 derece önceden ısırılmış fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder