Sufle Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı yoğurt
İçi için;
- lor peyniri
- maydanoz
Sufle Börek Tarifi Yapılışı
Çat kapı gelen misafiriniz için şipşak anında hazırlayıp fırına verebileceğiniz, su böreği tadında dışı çıtır çıtır içi yumuşacık enfes bir börek tarifi:)).
- 4 yufkayı rulo şeklinde sarıp parmak kalınlığında keselim. Sosumuzu hazırlayalım.
- Yufkaların yarısını yağladığımız tepsinin altına döşeyelim.
- Sosumuzun yarısını döküp her yerine dağılmasını sağlayalım. Sonra iç malzemesini her yerine eşit bir şekilde yayalım.
- Dilerseniz patatesli de yapabilirsiniz ben peynirli tercih ettim. Daha sonra kalan yufkayı da iç harcın üzerine yayalım.
- Kalan sosun içine ayırdığımız yumurta sarısını da ekleyerek üzerine sürelim.
- Üzerine çörek otu da serpebilirsiniz. 200 derece önceden ısırılmış fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder